Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projektet heter ore.nu eller aldrig

Annons

Leaderprojektet "ore.nu eller aldrig" har fått en halv miljon kronor. Dessutom kommer arbetsgrupperna att få pengar från annat håll.
- Hur mycket de får är inte riktigt klart, uppger Gunilla Jacobsson.

Sedan hösten 2009 har Oreborna träffats mer eller mindre organiserat i möten diskutera olika aspekter av att leva på landsbygden. Bland annat har man undersökt och planerat åtgärder kring områdena service, entreprenörskap och kultur.

Leaderpengar

Hösten 2009 skickade man in en ansökan till Leader Dalälvarna som blivit positivt behandlad. I onsdags kväll var det så dags. 30 personer hade samlats för att köra igång verksamheten och välja styrgrupp till projektet ore.nu eller aldrig.
Pengarna ska i första hand användas för att koordinera och utveckla de initiativ och arbetsgrupper som redan satt igång. Man söker just nu en projektledare som anställs på deltid för detta ändamål.
Styrgruppen består av sju ordinarie ledamöter och sju ersättare. Personerna som valdes som ordinarie och organisationerna de representerar är Anna-Lena Lärfors (arbetsgruppen för medborgarservice), Katrin Söderman Loheden (arbetsgruppen för entreprenörskap), Lena Wester (arbetsgruppen ”Ett vackrare Furudal”), Tomas Jansson (Ore Pastorat), Lennart Öhnell (Oregruppen), Inge Östlund (IFK Ore) och Christer Lundgren (oberoende expert).

Lundman ställer upp

Christer Lundgren har, har precis slutat som vd för Leksands Sparbank efter 10 år på den posten. Och nu väljer han, i stället för ett lugnt liv som pensionär, att engagera sig i sin hembygd. Vi ställer frågan ”varför?” till Christer.
- När jag fick frågan var det inget svårt beslut att ta. Jag hoppas att jag har erfarenheter som kan bidra till projektets positiva utveckling. På min tid i banken bidrog vi ofta till lokal utveckling och jag har därför viss kunskap om området. Dessutom är jag född i Furudal och känner förstås speciellt för min barndoms trakt. Det finns många goda idéer kring samarbete mellan aktörer och gemensam marknadsföring av orten i det här projektet som jag tror mycket på.