Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikrekord i Grycksbo folkpark

600 besökare kom till Wolf FM Summer Jamboree i Grycksbo på torsdagen. På fredagen kom 1 500. Publikrekord för folkparken, berättar Wolf FM:s ordförande Tomas Öberg.

– Boppers tyckte att det här var sommarens gig.

Summer Jamboree växer sakta men säkert, i ryktbarhet och i omfång. Totalt hade festivalen 400 besökare fler än förra året.
– De som har varit här tidigare återkommer och nya tillkommer, säger Tomas Öberg som är ordförande för radiostationen Wolf FM och tillägger att han bara har fått höra positiva omdömen.

Även artisterna stortrivdes. Även de luttrade nostalgiikonerna Boppers.
– De har aldrig varit i Grycksbo förut och var nog lite fundersamma när de stod inför 1 500 personer. Och energin i Matte Lagervalls (sångarens) ögon... Det var som att han var 20-30 år tillbaka i tiden. När jag pratade med dem efteråt och frågade om det var någonting i arrangemanget som de tyckte att vi skulle förbättra så sa de bara ”Ingenting, det är kanon”.

Förutom artistuppträdanden och den vanliga uppställningen och utställningen med nostalgibilar så hölls ett ankrace i Vippån under festivalen.
– Det var en rolig grej. Ankan som vann heter Lamell. Vi försökte göra en segerintervju, men han var lite för trött. Han hade simmat 600 meter och det tar på krafterna.

John Leander
john.leander@daladem.se