Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten och polisen visade hur de jobbar vid en trafikolycka


Larmet går; två bilar har krockat, en har hamnat på sidan och i den finns en ung kvinna kvar skadad. Det var scenariot som utspelade sig vid Civilförsvarsförbundets säkerhetsdag.
Publiken fick bland annat följa hur räddningstjänst och polis jobbar vid en olycksplats.

I slutet av november arrangerade Hedemora Civilförsvarsförbundet en säkerhetsdag med bland annat en arrangerad trafikolycka. I lördags var det dags igen med en ny säkerhetsdag.
Sandra Linnea Johansson, från Civilförsvarsförbundet, säger att tanken är att ha en säkerhetsdag på våren och en på hösten så man kan ta med sommar- respektive vinteraktiviteter.
Även denna gång fans en rad olika organisationer representerade. Brukshundklubben, Securitas, Egenvårdsguiden och Älgskadefonden var några av dem.
Felicia Ljungberg från Civilförsvarsförbundet visade hur en hjärtstartare fungerar och vad man ska tänka på när man tvingas att använda en. Bo Ericson gav information om Grannsamverkan.
Precis som i höstas var huvudnumret den fingerade trafikolyckan. Denna gång var det två bilar som krockat, föraren hade flugit ut och kvar i bilen fanns en skadad person som skulle räddas. Publiken fick följa hur räddningstjänsten och polisen jobbar vid en sådan situation.
Sandra Linnea Johansson var den som fick agera skadad, och hon sa att det lät läskigt när bilens tak klipptes bort men att hon kände sig trygg med räddningstjänstens jobb.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se