Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rally-SM-segern i hamn efter fem deltävlingar

PG Andersson och Emil Axelsson har SM-segern i hamn med två deltävlingar kvar, efter att ha dominerat Snapphanerallyt i helgen.
Ludvikaföraren Thomas Thunström tvingades bryta på sjunde varvet.
Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, kom femma i sin klass.

Annons

PG Andersson och hans co-driver Emil Axelsson har dominerat årets SM-serie, och vann även Snapphanerallyt som avgjordes under lördagen i Hässleholm. De tog då sin femte raka seger.

I samma klass körde Ludvikas Thomas Thunström, som dock tvingades bryta på sjunde varvet på grund av trassel med växellådan.

Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, som tävlade i tvåhjulsdrivna klassen, slutade fyra ihop med sin co-driver Nicklas Edvardsson, Ford Motor Company. Han ledde inledningsvis, men fick problem med en slirande koppling.

– Vi får se det positiva med att vi inledde tävlingen med att vara snabbast. Att kopplingen började slira är ju inget vi kan styra över och det är egentligen helt otroligt att vi tog oss i mål. Vi räknade med att få kasta in handduken många gånger under dagen men skam den som ger sig. Vi är ändå nöjda med tävlingen som trots allt varotroligt rolig med bra sträckor och mycket publik i skogarna, säger Daniel Röjsel i ett pressmeddelande.