Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycrossfest i Sälen – 17 förare anmälda

På fredag bjuds på ett spännande motorsportevenemang i Sälen, STCC:s vinterserie för rallycross Rallyx on ice körs vid Lindvallen.
– Vi har 17 anmälda förare och det är en bra siffra, säger Robin Nilsson i arrangörsstaben.

STCC är vanligtvis förknippat med banracing men sedan ett par år tillbaka har organisationen också satsat på rallycross. Årets vinterserie har fyra deltävlingar, Piteå, Sälen, Trysil och Åre. Den första deltävlingen kördes i samband med SM-veckan i Piteå och de tre återstående körs vid tre skidmetropoler.

– Vi tävlar på ställen där det är mycket folk på vintern, säger Nilsson.

En tillfällig bana byggs upp vid Lindvallen och där bjuds det på fartfest under några timmar på fredagen.

17 förare är alltså anmälda och det är tre fler än vid premiären i Piteå.

Sebastian Eriksson vann premiären före Kevin Eriksson och Alexander Westlund. De två sistnämnda är också anmälda till Sälen-tävlingen.

Den mest namnkunnige föraren har dock inte rallycross som sin huvudgren, Richard Göransson har flera SM-guld i banracing (STCC). Andra intressanta namn är Patrik Sandell och Austin Dyne, den senare från USA. En annan långväga gäst är kenyanen Tejas Hirani som överraskade med att gå till final i sin snö- och is-debut i Piteå.

Bilarna som används i serien är Supercar lights, klassen under värstingbilarna Supercar. Men det handlar ändå om riktigt fräcka bilar med fyrhjulsdrift och 320 hästkrafter.