Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallykväll och chartrad företagsbuss till VM-rallyt

– Det är inte var dag vi har en VM-deltävling inom kommunens gränser. Vi tycker det finns all anledning att uppmärksamma Rally Sweden som körs en specialsträcka två gånger samma dag i Fredriksberg lördagen den 9 februari.

Det säger Peter Wahn, kommunens samordnare i arbetsgruppen Rally Sweden i Ludvika.
Tillsammans med Ludvika Motorsällskap planeras till fredag den 8 februari, om knappt fyra veckor, en Rallykväll på Garvarns torg i Ludvika. Förberedelserna pågår för fullt att få dit någon tävlingsbil (givetvis ingen bil som kör årets rally som körs 7-10 februari), körsimulatorer, filmvisning samt utställningar av branschföretag i ”motor”.

– Inte enbart stans bilfirmor är inbjudna, utan vi hoppas också på att branschföretag som säljer skotrar och fyrhjuligar vill vara med, säger Peter Wahn.
– Oavsett om man är intresserad av rally eller inte så är det ändå en VM-deltävling och en fantastisk folkfest ute i skogen på lördag den 9:e februari, säger han.

Närmare bestämt sker en del av folkfesten i Fredriksbergstrakten. Den klassiska skräckan Fredriksberg (Gravendal-Hed-tjärn vid svartälvsbron) körs två gånger.

Grand i Ludvika tänker anordna afterrally både fredags- och lördagskvällen.
Kommunen tar liksom tidigare år tillfället att erbjuda företagare en chans att kunna få åka chartrad buss till publikplats en kilometer före målet i Hedtjärn, som ligger en mil sydväst om Fredriksberg. För bussresa, entré och lättare förtäring får dessa företagare betala ett ”rallypaket” med 500 kronor per person plus moms.

– Vi har även tidigare år erbjudit företag att uppleva stämningen kring denna fart- och folkfest på plats bland tävlingsbilar, publik och brasor mitt i vinterlandet. Ett år hade vi t o m Tina Turner som värdinna och expertkommentator.

– Nu har Ludvika kommun tecknat treårigt samarbetsavtal med Svenska Rallyt AB om att lägga 100 000 kronor varje år, vara värdkommun för Fredriksbergssträckan och kunna gå ut och erbjuda ”Världens bästa rallyupplevelse” i samband med tävlingen 2013, 2014 och 2015.Boo Ericsson
ludvika@daladem.se
”Fantastisk folkfest ute i skogen på lördag 9:e februari.”