Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rån på Power meet – kom över miljonbelopp

Tre maskerade gärningsmän har rånat personal ur Power meet-ledningen på en större okänd summa med pengar, skriver VLT. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om över en miljon kronor.

SE OCKSÅ: Följ livesändningen från Power meet i Västerås här

VLT skriver att de tre gärningsmännen hotade personalen.

– Det man har använt är lite ovanligt: man har använt kofötter och hotat personalen och sprutade med dem med brandsläckare, säger LKC-befäl Martina Saghamre.

Nu eftersöks rånarna av polis.

– Vi letar efter gärningsmännen som har lämnat i en personbil, säger Martina Saghamre. Vi söker med ljus och lykta i hela Västerås och även med omnejd.Även omkringliggande polisdistrikt hjälper oss.

Händelsen ska ha inträffat i närheten av hotell Arkad och man larmade inifrån hotellet. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med rånet. Händelsen anmäldes 20.08.

Polisen har spärrat av vissa vägar som ett led i sökandet. Brottsplatsen ska också vara avpärrad.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska rånarna ha kommit över mer än en miljon kronor och försvann i en mörk Mercedes. Men till VLT uppger Martina Saghamre att man fått olika uppgifter om vilken typ av bil som användes vid flykten.

– En personbil. Det kan jag säga med säkerhet, säger Martina Saghamre.

I nuläget har ingen person gripits för rånet.

Power meet-arrangören Kjell Gustavsson var en av dem som blev rånad, rapporterar VLT.

- Vi kör som vanligt i morgon, säger han. Vi kör vidare. Vi har varit med länge, säger han till tidningen.