Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare kvar i häkte-döms till fängelse?

Annons

26-åringen som åtalats för rånet mot Wilys i Norslund 5 januar i blev kvar i häkte när rättegången avslutades vilket indikerar att han kommer att fällas och dömas till fängelse. Detta trots att han nekar och krävde att få bli släppt.


26-åringen blev redan samma dags som rånet skedde misstänkt och greps några dagar senare. Han karaktäristiska utseende och det faktum att han hotade sina offer genoma tt visa en tröja med symboler för en undergrupp för det kriminella nätverket Outlaws avslöjade honom.

Dessutom var han redan under åtal för ett personrån på Svärdsjögatan i oktober där han också anbvände sig av en påstådd tillhörighet i samma nätverk för att de eftertryck åt hotet.
Även då greps han snabbt och pekades ut av offret.

Åklagaren Johan Knies fann samtliga åtalspunkter styrkta och krävde fängelse mellan ett och ett halvt och två år för de båda rånen.
26-åringen erkände bara ett par narkotikabrott som kom att ingå i åtalet. Försvararen Åke Söderman hävdade att bevisningen var för svag och att åtalet därför skule ogillas. Beslutet att hålla 26-åringen kvar i häkte visar att det knappast kommer att ske.
Under utrednignen har 26-åringen medgett att både han haft kriminellt umgänge och att han brukat narkotika. han säger sig dock ha bestämt sig för att sluta med narkotika.
Det närmast desperata rånet kan möjligen indikera att han har skulder som tvingat honom att begå brott.

Gubb Jan Stigson