Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råsaftcentrifug är årets julklapp

Årets givna julklapp enligt handelns undersökningsföretag HUI Research – råsaftcentrifugen – är ingen direkt överraskning.
Klappen tar fasta på den kombinerade mat- och hälsotrenden med egentillverkade råsafter och ett brett sortiment centrifuger på marknaden.
– Det är en efterfrågad produkt som intresset har ökat mycket för under senaste året, säger Carin Blom, analytiker på HUI, till TT.

Annons

Det hela började med en bakmaskin för 25 år sedan. Genomslaget var enormt och hela Sverige bakade.
Det är det omfattande matintresset stimulerat med en driva matprogram, kokböcker och receptsajter som gett utslag. Nu är trenden att baka sitt eget surdegsbröd, stoppa sina egna julkorvar eller brygga sin julöl.

Den ökade hälsomedvetenheten – trenden – fortsätter att växa och gro med sport- och fritidshandel, rekorddeltagande i Vasaloppet, parat med nya hälsoinriktade snabbmatställen, caféer och barer.
I det perspektivet var råsaftcentrifugen skräddarsydd som årets julklapp.

Staffan Björklund
staffan.bjorklund@daladem.se