Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasmus tävlar i Gladiatorerna

Rasmus Carlsson från Djurmo är med i fredagskvällens avsnitt av Gladiatorerna på TV4. Han växte upp med Gladiatorerna som liten och när han fick chansen så tog han den.

Rasmus Carlsson började som sexåring med friidrott i Djurmo-Sifferbo IF. Som barn tittade han på Gladiatorerna och följde en gång med sina bröder och sin pappa till Borlänge för att se Gladiatorerna live på den tiden det spelades in där.
Då var favoriterna Plexus och Zeke, som inte är med i de senare säsongerna. Om han skulle nämna en han gillar i dagens uppsättning gladiatorer så är det Pansar. Fast han gillar alla.
– Ja han är lite galen och bjuder på sig själv och det är lite som jag också är, för att jag showar rätt mycket. En riktigt skön snubbe, säger Rasmus Carlsson.
Höll gladiatorerna sig i sina roller under hela inspelningen?
– När man spelar in så är det vi mot dom. Man tror nästan ”vad är det här, är det på riktigt?” men när det är klart så man se lite vad som är bakom skalet.
När han såg på en av förra säsongens sista avsnitt upptäckte han att de sökte utmanare till nästa år.
– Man har hållit på med elitfriidrott och man har alltid velat testa sina gränser. Och så hade jag åldern inne, säger Rasmus Carlsson.
– Nu är jag 24 så jag tänkte att nu skulle jag kunna ge det en fajt.
Han sökte och fick komma på de fysiska uttagningarna i Stockholm. Därefter kom förfrågan om han ville vara med i programmet.
Han förberedde sig genom sin vanliga friidrottsträning. En vecka innan inspelningen fick han även pröva på de olika momenten i programmet.
Rasmus Carlsson är mångkampare med specialdisciplin stavhopp. Inspelningarna av Gladiatorerna var i juni förra året. Vilket sammanföll med högsäongen.
– Min tränare var såklart inte så glad över att jag deltog i tävlingen, men det var en ”once in a lifetime” grej, berättar Rasmus Carlsson.
Tränaren var orolig för att Rasmus skulle skada sig. Dock deltog Rasmus i Gladiatorerna och kunde avsluta friidrottssäsongen utomhus med ett SM-silver i mångkamp.
Han väger 84 kilo och är 1,84 meter lång. I Gladiatorerna brukar det generellt vara lättare för tunga utmanare i grenarna mot gladiatorerna men svårare i hinderbanan. För lättare utmanare är det tvärtom. Rasmus Carlsson ligger mittemellan.
Härnäst väntar SM i mångkamp och helgen därpå SM i stavhopp. För närvarande bor Rasmus i Örebro och tävlar för KFUM Örebro. I framtiden funderar han på att studera socionom- eller tränarprogrammet. Vilket yrke han siktar på har han inte helt bestämt sig för.
– Personlig tränare tycker jag verkar spännande. Jag vill jobba med människor på något sätt, säger Rasmus Carlsson.
Om han fick frågan om han skulle vilja ställa upp igen skulle svaret vara ja.
– Just nu känner jag att jag är i jättebra form så det hade varit kul att göra en till resa, säger Rasmus Carlsson.

Seth Jansson
seth.jansson@daladem.se


Rasmus Carlsson
Ålder: 24
Familj: singel, mor och far, två bröder och två systrar
Bor: Örebro
Gör: elitfriidrott, jobbar som springvikarie som lärare och bartender på restauranger och nattklubbar.
Intressen: hinner inte göra så mycket annat än träning och jobb