Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ratad i sista stund

Han fanns med i visum­gruppen till Channel One Cup.
Men precis på mållinjen fick Oscar Alsenfelt beskedet att han inte fick åka med Tre Kronor till Ryssland.
– Det var skönt att få ett svar, säger han.

På måndagen presenterade förbundskapten Pär Mårts sin trupp till Channel One Cup den 19–22 december.
Inför turneringen höjdes röster för att ge Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt chansen efter hans succéhöst i klubblaget – och han fanns med i den grupp spelare som ombads söka visum till Ryssland.
Men när truppen offentliggjordes fanns han inte med.
– Jag tänkte att kommer jag med så gör jag det. Jag kom in i visumtruppen och på något sätt var det ganska skönt att få veta så att jag kan ha fullt fokus på det jag gör här.

Känner du någon besvikelse?
– Nej, faktiskt inte. Jag trodde inte jag skulle komma med. Jag hade bara en sån känsla, och jag har inte tänkt så mycket på det. Det var mer liksom, nu kan jag släppa det här helt. Det är klart att man tänker på det men det var bara: Det var skönt att få ett svar.
Förbundskapten Pär Mårts till Aftonbladet:
– Vi tänkte låta honom vara bra ett tag till så kommer han att få chansen i landslaget så småningom.
Oscar Alsenfelt:
– Det är jättekul om han sagt så. Jag har inte pratat med honom personligen. Jag vet inte vad han har sagt. Jag säger som jag sagt innan. Saker och ting händer av en anledning.

I stället för Tre Kronor väntar hockeyvardagen där Alsenfelt och Leksand möter Linköping, ett lag som vuxit ut till mardrömsmotståndare, med tre raka förluster och 3–15 i målskillnad.
– När man tittar tillbaka på de matcherna så är det deras powerplay vi inte fått grepp på. Jag tycker fem mot fem har vi spelat jämnt med dem och haft lite oflyt också. Framför allt bortamatchen där vi hade oavgjort, och genom lite studsar så tar de ledningen med två.
Och det är ett revanschsuget lag.
– Vi vill slå dem. Det är det laget vi vill slå mest. Det är dags nu. Men, jag känner inte heller att vi har mer revansch att ta mot dem. Men gör vi samma jobb så tar vi poäng. Det är ungefär med den känslan jag glider in i matchen.

Markus Bäckström/DT