Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätten tror inte på älskarinnan

Inte heller Svea hovrätt trodde på att en hemlig, gift älskarinnan kört bilen. Mannens straff på en månads fängelse för grovt rattfylleri står fast.

Det hände förra sommaren. Mannen, som är i 60-årsåldern kom i bil till By hembygdsgård. En kvinna såg honom kliva ur på förarsidan. Han var mörkbart berusad och polkisen larmades. Han hade motsvarade över 1,5 promille alkohol i kroppen.
Mannen förklarade att han festat dagen innan och tagit några pilsner samma morgon. Men han berättade också att det inte var han som kört bilen.
Det var hans älskarinna. Hon körde, klev ur bilen och hukade sig snabbt ned och gick ut i skogen för att plocka svamp. Enligt mannen ville hon inte bli sedd med honom och inte figurera i utredningen eftersom hon är gift.
Själv klev han ut genom samma dörr eftersom låset på passagerardörren var trasigt.
Vittnet såg ingen annan än honom i eller vid bilen. Tingrätten trodde inte på mannens historia och det gjorde inte heller hovrätten.

Eva Högkvist