Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvik har fått grus i sitt maskineri

Det har gått grus i maskineriet för Rättvik.
I lördags blev det åter förlust och denna gång mot Gustavsberg på Ekvallen. Gustavsberg vann rättvist med 6–1.

– Vi skapade chanser men bollen vill inte in i mål, sade assisterande tränaren Johan Snihs.

Rättvik gör för enkla misstag både framåt och bakåt. Den pondus och spel skicklighet som laget visade upp i början av serien är liksom bortblåst. Efter att Rättvik haft åtta spelare borta på grund av sjukdom för några omgångar sedan, så har laget inte hittat tillbaks.

– Tyvärr klickar det både här och där. Det flyter helt enkelt inte på, sade Johan.
Naturligtvis frusterande för både spelare och ledare. Man vet ju att man kan, men för tillfället rullar inte det lackröda nystandet Rättviks väg.
–Vi försöker och försöker men det vill sig inte, konstaterade Johan.
Effektiviteten är som bortblåst. Inte ens hörnor, som varit något av Rättviks kännetecken i början av säsongen, fungerar. Elva hörnor och ett mål är ingen statistik att jubla över.

20 minuter före slutet tog Rättvik timeout. Satsade allt framåt, skapade chanser och en reducering till 1–4 kom som på beställning. Närmare än så kom aldrig Rättvik. I stället blottade man sig bakåt och Gustavsberg gjorde två mål i slutet av matchen.
För Rättvik gäller det att börja om från grunden, hitta linjerna i spelet och framförallt få igång lagmaskineriet.
Det återstår bara tre matcher för Rättvik så varje poäng är viktig framöver. Falu BS, Rättvik och Gustavsberg kommer att ha en hård kamp kring kvalstrecket.
Mot Gustavsberg var det mycket individuell åkning och endast Mattias Larsson får godkänt. I övrigt kan man betydligt bättre.

PeO Karlström

Gustavberg–Rättvik 6–1 (2–0)

Mål: 1–0 Robin Adolfsson (9), 2–0 Niklas Norevik (45), 3-0 Peter Winbäck (55), 4–0 Nicklas Gustafsson (77), 4–1 Tomas Hellberg, hörna (82), 5-1 Robin Adolfsson (90), 6–1 Oscar Warebom (91).
Hörnor: 11–11.
Utvisningar, Gustavsberg: 3x10, Rättvik: 1x10.
Publik: 114.
Domare: Mikael Karlsson, Uppsala.