Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvik missade chansen

Seger mot UNIK och Rättvik hade tagit klivet upp på en tredje plats. Nu blev det bara teori för i praktiken vann UNIK med 4-2.

– Man vinner inga matcher om man inte gör mål på chanserna, sade Rättviks tränare Johan Snihs.
Och de orden sa det mesta om matchen. I andra halvlek var det spel mot ett mål och det radades upp chans på chans från hemmalaget. Men bollen ville inte gå Rättviks väg.
– Vi har hur mycket lägen som helst. UNIK har tre chanser och gör fyra mål. Det säger en hel del om matchen, sade en fundersam Johan Snihs.

Första halvlek var spelmässigt Rättviks men det var UNIK som stod för målen. 3-0 till UNIK speglade inte matchbilden. Rättvik hade minst lika många måltillfällen som UNIK men skärpan var inte den rätta i avgörandets ögonblick.
UNIK var däremot oerhört effektiva. I princip tre chanser, och tre mål blev deras facit från första halvlek.
Kändes stundtals som Rättvik inte tog i ordentligt. Alldeles för lite vilja i det avgörande läget. UNIK var däremot betydligt hungrigare och framförallt effektiva.

Rättvik kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Hela laget flyttade upp positionerna och efter 59 minuter hade man både gjort 1-3, Markus Karlström och 2-3 genom Patrik Huber.
Rättvik fortsatte att dominera men utan utdelning. I stället stack UNIK upp efter 74 minuter. En Rättvikförsvarare tappade balansen och Johan Blucher fick friläge. Först räddning av Henrik Rehnvall i Rättviksmålet, men på returen gjorde inte Blucher något misstag.
Rättvik kämpade och kämpade. Skapade chanser men saknade det där lilla extra i avgörande läget.
– Jag måste ändå beundra UNIK. De kommer bara med två avbytare och spelar verkligen efter sina resurser, sade Johan.

Defensiven var inte heller den bästa för kvällen i Rättvik. Gästernas mål kändes lite väl billiga.
Klart bäst för dagen i Rättvik var Linus Bodeström-Eriksson.
Rättvik har en del att tänka på över jul. Gäller att få ihop spelet både bakåt och framåt. På annandagen är det daladerby mot Borlänge i Rättviks Arena.

PeO Karlström