Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annelie Eriksson blev årets bjursing

Årets bjursing 2016 har blivit utsedd, och i år blev det bjursåsbon Annelie Eriksson som arbetar med distansritt.

Annons

Annelie Eriksson tillsammans med intyget om

– Det känns väldigt roligt att blir utsedd till årets bjursing. Och speciellt, eftersom jag har bott här i Bjursås i hela mitt liv och är väldigt hemmakär. Det känns roligt att bli uppmärksammad för det man arbetar med och tycker om, säger Annelie Eriksson.

Det är styrelsen Bjursås Sparbank som varje år sedan 1989 har uppmärksammat personer, och ibland organisationer som har gjort betyldelsefulla insatser för Bjursås. Utnämningen till ”Årets Bjursing” belönas med ett stipendium på 10 000 kronor. Och pristagarna hedras i samband med arrangemanget Bjursvicku på Dössberget. Och i söndags var det alltså Annelie Eriksson som prisades där.

– Det är någon som har nominerat mig, men vet inte riktigt vem eller vilka. Jag var nominerad även förra året, men då vann Lars Hammar som även är min sponsor, så det var väldigt kul att han vann.

Läs också; å rets bjursing 2014

Annelie Eriksson tilldelas 10 000 kronor från Bjursås Sparbank som årets bjursing.

Se mer; Förra årets bjursing

Hon arbetar sedan två år tillbaka på heltid med distansritt, och har sju hästar på släktgården där hon nu bor. Och så minishetlandsponnyn Bosse.

– Det har alltid varit min dröm att kunna jobba med distansrytt, och jag har alltid jobbat väldigt hårt för att kunna göra det här på heltid. Jag har haft vanliga jobb tidigare, och hästarna som fritidssysselsättning. Men det blev tufft att kombinera, så jag bestämde mig för att satsa på att arbeta med hästarna. Och Jag har aldrig ångrat det en enda dag sedan dess, säger Annelie.

– Jag började att tävla i distansrytt när jag precis hade fyllt sju år. Sedan vann jag mitt första SM-guld när jag jag var tolv år, då blev det mer seriös satsning.

I sporten som Annelie arbetar med, distansritt rider man lopp som är upp till 16 mil långa, vilket tar en dag att genomföra.

– Det är som ett maratonlop kan man säga. Nu ska jag till Danmark nästa helg på nordiska mästerskapen, säger Annelie.

Läs även; Annelie tävlar i öknen

Annelie Eriksson tillsammans med hästen Shajfaklaan

Annons