Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartister vill förlänga utskänkningstillståndet i Rättvik

Annons

Krogbesökare i Rättvik bör få dricka sprit längre. Det anser kommunalrådet Björn Guström (fp) och hans partikollega Adrian Svensson, som föreslår att utstänkningstillståndsgivningen förlängs. De vill att kommunstyrelsen i Rättvik beslutar att utskänkningstillstånd ska gälla till kl 02.00.

De konstaterar i sitt förslag att utskänkningstillstånd av alkoholdrycker varierar stort mellan kommunerna. I vissa kommuner tillåts klubbar och krogar att ha öppet till 02.00 och i Göteborg till 06.00 på morgonen. I Rättvik gäller utskänkningstilltsånd generellt till kl 01.00 med möjlighet till en timmes förlängning vid särskilda evenemang. Det vill Björn Guström och Adrian Svensson ha en ändring på.

Konkurrens

- Det handlar bland annat om konkurrenssituationen för krogar, säger Björn Guström, till DD och pekar på att krogar i kommuner som Borlänge och Falun har öppet till 02.00.
Han och Adrian Svensson framhåller även att en generell förlängningen av tillstånd till 02.00 med möjlighet till förlängning till 03.00 gör att utrymningen av festlokaler vid stängning sprids ut mer över tid.
- Det minskar risken för anhopning av människor utanför lokalen och oroligheter då, säger Björn Guström.

HANS BLOOM

Annons