Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik söker bidrag för 8 500 m2 evanemangsarena

Annons

Kommunstyrelsen beslutade i går att ansöka om bidrag på 33 miljoner till ”Mötesplats Rättviks Evenemangsarena”. Om pengar erhålls går kommunen in med 22 miljoner samt tar över ledningsansvaret för hela projektet.
- Om vi får pengar tar vi nya beslut i frågan, säger kommunalrådet Björn Guström, fp.

Pengarna söks från EG:s strukturfonder och Regionala fonden. Placeringen sker enligt den plan som finns för Hedslund, där ambitionerna handlar om en mötesplats inte bara för idrottsevenemang utan också mässor, motor, kultur och natur.
Projektet avser tiden september 2008 till september 2011 och omfattar en kall evenemangshall på 7000 kvadratmeter och en varm hall på 1500 kvadratmeter. Arbetet sker i tre etapper.

Är projektet realistiskt?
- Det finns massor av pengar att söka i EU men Sverige är bland de sämsta att göra det, menar Björn Guström och tycker det är hög tid att vi börjar plocka tillbaka mer av de pengar landets skattebetalare betalat in.
Hur kommunen vid ett eventuellt ja till bidragen ska kunna hosta upp 22 egna miljoner är för dagen oklart.

Dålig ekonomi

Ekonomin är just nu inte den bästa. Ett möjligt utfall av ansökan kan också bli en delfinansiering och därmed ett bantat projekt där exempelvis etapp tre med varm evenemangshall utgår.

Annons