Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutan snart borta från Enån

/
  • För närvarande står Skutan på grund i Enån, men utgör enligt Räddningstjänsten i Rättvik ingen miljöfara.

Inom de två närmaste veckorna ska Skutan i Enån vara borta.
Det löftet ger konkursförvaltaren och advokat Åke Söderman, Rättvik.

Annons

Inför förra sommaren fraktades Skutan från Leksand till Rättvik. Den användes under sommaren 2013 som restaurangbåt. I slutet av året fick båten kraftig slagsida och började ta in vatten. Försöka at länspumpa båten misslyckades.

Rättviks kommun krävde att ägaren skulle flytta båten. Konkursförvaltaren Åke Söderman har under våren haft kontakt med flera olika intressenter, men Skutans framtid är ännu inte avgjord än.

– Intressenter har funnits hela tiden och det gör det fortfarande. Inom de två närmaste veckorna kommer båten att vara borta från Enån. Något kommer att hända ganska snart. Jag kan inte säga något mer ingående om vad som kommer att hända, eller var Skutan är på väg, men en lösning kommer, säger Åke Söderman.

Konkursförvaltaren har som en sista utväg möjlighet att överge egendomen. Då är i detta fall Skutan kommunens ansvar och det är då fritt fram för kommunen att frakta bort båten.

Skutan trafikerade under en kort period Runn, men kom till Leksand 1950. Då hette båten Gun, men blev under de sista åren i Leksand restaurang – och partybåt.

Under förra sommaren drevs Skutan i kombination med serveringen vid Enåbron, en lösning kommunen välkomnade och gav därför bolaget som drev båten bygglov, dock inte utan en hel del diskussioner i kommunen miljö– byggnadsnämnd.

Annons