Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvikstjejen ska resa genom Europa för att ockupera en tysk kolgruva – hon vill stoppa den globala uppvärmningen

Snart börjar en lång resa genom Europa och mot en kolgruva i Tyskland för fyra personer, Rättvikstjejen Sigrid är en av dem. De ska tillsammans ockupera och stänga ner en tysk kolgruva.
– Jag känner att jag måste göra vad jag kan för att stoppa den globala uppvärmningen, säger Sigrid.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den 21-årige Sigrid från Rättvik är en av deltagarna som ska delta i en direkt sänd dokumentär, Disobedience Live, som pågår mellan den 21 och 27 augusti.

I dokumentären får vi följa fyra deltagare under en veckas tid. Deltagarna reser från Kiruna, Stockholm, Rättvik och Barcelona, och ska resa genom Europa för att slutligen ockupera en kolgruva i Tyskland.

Dokumentären är ett projekt skapat av Troja Scenkonst och går under klimataktionen Ende Geländes ledning. Tanken med projektet är att de ska tillsammans med fyra deltagare stänga ner delar av en tysk kolgruva.

– Jag känner att jag måste göra vad jag kan för att stoppa den globala uppvärmningen. Att vara del av aktionen är ett sätt att vara del av en större rörelse som innefattar människor i hela Europa. Genom att bli filmad under Disobedience Live hoppas jag kunna dela med mig av min upplevelse och inspirera människor till att vara med och skapa förändring, säger Sigrid, i ett pressutskick.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android