Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättvist 3-3 i toppmötet med Ljusdal

Falu BS och Ljusdal bjöd på en bra allsvensk match, högt tempo och mängder av målchanser där Ljusdal hade den första halvleken och Falun var något bättre i den andra.
Matchen slutade rättvist 3-3 efter att Falun haft en 3-0-ledning.

- Jag är aldrig nöjd med en poäng, men som helhet kanske jag får vara nöjd med en pinne, säger BS-tränaren Ola Grönberg.
Efter att Falun inlett årets säsong med tre raka förluster, har de börjat få stil på laget och det känns betydligt stabilare rakt igenom.
Falun gjorde en riktigt bra match, åtminstone i 70 minuter. För de sista 20 minuterna höll de inte ihop laget lika bra som tidigare i matchen och det utnyttjade Ljusdal skoningslöst med att gå från hemmaledning med 3-0 till kvittering till 3-3 i den 86:e minuten.
- Efter 3-1 tog Ljusdal timeout och då förändrade de spelet och vi fick inte riktigt tag i dem. Synd att vi inte hade lite mer flyt på den boll vi hade i kryssribban vid 3-2, hade vi fått 4-2 där så hade vi nog vunnit, säger Grönberg.
Ljusdal inledde matchen starkt och hade minst fyra heta chanser första 20 minuterna, men Falun och målvakten Patrik Kaemmerlé höll med både tur och skicklighet målet rent.
BS skapade två heta chanser som mycket väl kunnat ge dem ledningen, men 0-0 stod sig efter en timmes spel innan Falun började sin målkavalkad med tre mål på sex minuter.
- Vi justerade en del inför den andra halvleken, där vi får mer koll på Ljusdal och är med mer i spelet över hela banan. Det gav också resultat, säger Grönberg.
- Vi börjar hitta passningarna, mottagningarna och åkningarna bättre. Även det långa spelet börjar också sitta. Får vi någon vecka till på oss tror jag toppformen är där.
Falun tvingades undvara febersjuke Linus Barklund och det var naturligtvis ett avbräck, speciellt i skyttet.
Barklund är förmodligen tillbaka till lördagens svåra bortamatch mot Finspång.
I Falun ska alla spelare ha en eloge för en bra insats. Vi plussar lite extra för målvakten Patrik Kaemmerlé, Edsbylånet Micke Jernberg och snabbskrinnande Tobias Andersson.

HÅKAN ERIKSSON