Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rebecka Ax vann Unga journalistpriset

Rebecka Ax, elev från Västerbergslagens utbildningsförbund, vann Unga journalistpriset med sin text "Måste man vara miljonär för att ta studenten?"

Som vinnande bidrag publiceras hennes text i Aftonbladet och en intervju med henne publiceras på mobilestories.se och hela hennes klass får åka till Stockholm på studiebesök till Aftonbladet.

Tävlingen Unga journalistpriset drivs av Mobile Stories i samarbete med Mediekompass, tidigare Tidningen i skolan och Aftonbladet. Den syftar till att träna unga i att ta större plats i samhällsdebatten samt fördjupa ungas källkritiska tänkande. I sin text berättar Rebecka om alla kostnader som kommer kring studenters traditioner: ”Studentmössa, balklänning, flak och studentkryssning är bara några saker av allt som ska betalas till studenten. Ska barnbidraget på 1250 kronor i månaden räcka till allt det? Redan i början på höstterminen i trean ska man beställa och betala sin studentmössa för minst 1000 kronor.”

VBU:s förbundschef, Mikael Fältsjö reflekterade också över Rebeckas text:

- Hon har lyft fram en väldigt viktigt fråga i sin text, som berör oss alla. Jag känner mig som en stolt VBU:are med så duktiga elever, sa han.

Lärare i kursen Textkommunikation är Magnus Barkskog. Det är inom den kursen som Rebecka gjort sitt arbete.

Hon tycker det betyder mycket att få sina arbeten bekräftade och säger:

- Det känns som ett bra steg inom min mediautbildning.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips