Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rebin Sulaka blev stor matchhjälte

Ivrigt påhejad av en rekordpublik var Dalkurd det klart hetaste laget i första kvalmatchen mot Värnamo.
Dalkurd var nära att göra mål flera gånger, men så i slutminuterna fick Rebin Sulaka in 1–0. Ett bra utgångsläge inför lördagens returmatch.
– Men det blir tuffare när vi spelar i deras ”backyard”, säger Robert Mambo Mumba.

Första halvlek i onsdagens match mot småländska Värnamo var jämn, men ganska händelselös. Värnamo hade i korta stunder övertaget, men inget lag kunde få något riktigt grepp om matchen. Stämningen på Vallen var dock på topp, med en välfylld läktare som hejade från början till slut. Mot slutet av första halvlek fick Dalkurd flera chanser att göra mål, bland annat i en hörna i 38:e minuten. Brwa Nouri slog hörnan och Rebin Sulaka var nära att nicka in bollen, som i stället kom tillbaka till Nouri, som spelade till Chidi Omeje. Omeje, som matchen igenom hade flera lovande skott på mål, sköt dock utanför.

Dalkurd var helt klart det hetaste laget innan paus, och när lagen kom tillbaka på plan var det ingen skillnad. Dalkurd inledde andra halvlek bra och tryckte på medan Värnamo tycktes nöja sig med att avvakta, försvara och göra enstaka ryck framåt. Frank Pettersson gjorde en snygg räddning i 66:e matchminuten, men i övrigt hade han det ganska lugnt i Dalkurd- målet.
Tiden började ticka ner och det såg ut att sluta oavgjort. Det hade också varit ett helt godkänt resultat för Dalkurds del.
Men så, i 92:a minuten, kom segermålet, signerat Rebin Sulaka som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

Med 1–0-segern får Dalkurd åka till Värnamo med ett fint utgångsläge i lördagens returmatch.
Dalkurds tränare Robert Mambo Mumba hade återigen all anledning att vara stolt över sina grabbar.
– Det var en bra och tuff match och mina grabbar gjorde ett bra jobb. Vi hade fler anfall än Värnamo. Kanske kom de hit och tänkte mer strategiskt, på oavgjort? Men det blir tuffare nästa gång när vi spelar i deras ”backyard” (ung. hemma i deras trädgård). Det gäller att vara fysiskt och mentalt förberedda på att göra ett hårt jobb.
Trots stundens allvar var det vårt gamla vanliga, spelglada Dalkurd man fick se på Vallen på onsdagskvällen. Robert Mambo Mumba brukar tala om vikten av att vara sig själv och spela sitt spel, vilket grabbarna definitivt lyckades med denna gång:
– Jag sa till dem innan: förändra ingenting! Spela som ni gjort under året. Och de gav verkligen allt i dag!

Louise Sundström/DT