Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Red Nova släpper debut

Ludvikabandet Red Nova släpper sitt första album, med releaseparty både i Ludvika och i Falun.
Samtidigt satsar de på en karriär i Japan.

– Man kan höra att vi lyssnar mycket på Muse, men jag vill inte säga att det låter som Muse, säger sångaren och gitarristen Pär Eriksson när han ska beskriva musiken på Red Novas debutalbum ”Sharp colours and a paste of dust”.
Tidigare hette bandet In Bloom, men då med lite andra medlemmar och annan stil, och som Red Nova har de funnits i cirka ett halvår. Debutskivan släpper de själva, och den släpps både som fysisk skiva på de vanliga digitala kanalerna.

I november åkte Red Nova till Japan för en mindre turné, för andra gången.
– Vi var där och spelade som In Bloom 2009, då fick vi stipendium för att åka dit, och vi hade kvar kontakter där som gjorde att vi kunde återvända. Det är jättekul. Vi ska försöka åka dit igen senare i år.
Är japanerna lika galna som ryktet säger?
– Ja, det är dom faktiskt. De festar ju och så när de är på krogen, men när bandet spelar så står alla vända mot scenen och verkligen lyssnar.
Red Nova kommer att ha två releasepartyn för nya skivan, ett på Haffas i Ludvika i kväll, fredag, och ett på klubben Kung Kåre på Kings Arms i Falun nästa lördag.

Jonas Stentäpp