Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redan nu finns 75 byggklara tomter i Gagnefs kommun

Det finns 75 lediga tomter i Gagnefs kommun.
Dessutom finns det ett 50-tal tomter möjliga, till största delen i Dala-Floda och Mockfjärd.
Nu vill kommunstyrelsen ta fram ytterligare tomter i Bäsna, Dala-Floda och Djurmo/Sifferbo.

Kommunen förbereder sig för fler invånare. Folkmängden ökar och det sista året har barnfamiljer sökt sig till kommunen. Dessutom finns förhoppningar om att fler söker sig till Gagnef när Ikea etablerar sig i Borlänge. Kommunen letar nya bostadsområden där man kan se villabebyggelse i framtiden.

Bland annat ser man över skogsområdet på andra sidan järnvägen i Djurås. Man har också undersökt området mellan Djurmo och Sifferbo camping, men konstaterat att det inte skulle bli bra.
I ett medborgarförslag föreslår en person i Djurmo att kommunen ska undersöka området Älvsjön och Djurmo gamla by, eller att man tittar på området mellan Djurmo och Djurås.

Kommunen har gått igenom hur det ser ut med lediga tomter i dagsläger. Totalt finns det i dag 75 avstyckade tomter, fördelat på 26 i Björbo, 5 i Floda, 9 i Mockfjärd, 5 i Bäsna samt ett 30-tal från Gagnefs kyrkby ner mot Sifferbo. Dessutom finns ett 50-tal möjliga tomter i första hand i Dala-Floda och Mockfjärd.
För att ge ännu större förutsättningar för inflyttning vill kommunstyrelsen nu att det ska tas fram ytterligare tomtmark i Bäsna,
Djurmo/Sifferbo och Dala-Floda.

PER EKLUND
070-635 61 48
per.eklund@daladem.se