Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Redo att ta chansen”

Joel Gistedt slog igenom i Frölunda säsongen 06/07. Sedan väntade några tyngre år – men ifjol hittade han tillbaka till fin form i Karlskoga.
Nu är 25-åringen beredd att ta upp målvaktskampen med ­Oscar Alsenfeldt.
– Jag är lycklig över den här möjligheten.

Tommy Salo valde att satsa på Oscar Alsenfeldt och sin forne målvaktskollega i Frölunda, Joel Gistedt, inför återkomsten till SHL. Den sistnämnde har varit i Leksand sedan i april.
– Jag och min sambo trivs utmärkt i Leksand. Alla har varit hjälpsamma och trevliga, säger han.
Nu är Gistedt redo att ta upp kampen om förstaspaden i LIF.

– En inspirerande uppgift. Alsenfeldt visade i våras att han är en riktigt duktig målvakt, som ny i klubben har jag väl lite mer att bevisa.
Karriären har inte varit helt spikrak. Efter tiden i Frölunda har det blivit spel i USA, Rögle och BIK Karlskoga.
– Första tiden i Frölunda var väldigt bra. Jag fick stort förtroende av tränarna vilket gav mig ett stort självförtroende, säger han och fortsätter:
– Sedan var det en liten chansning när jag valde att åka över till USA. Inte för att skylla ifrån mig på något sätt, men jag fick inte den hjälp jag behövde med min träning där borta.

Därefter blev det alltså mer spel i Hockeyallsvenskan med Rögle och BIK Karlskoga.
– Första året i Rögle var tungt, men andra året började jag hitta tillbaka till det spel som jag visste jag kunde prestera, säger Gistedt och fortsätter att prata om den lyckosamma fjolårssäsongen i Karlskoga.

– En bra säsong, både för mig personligen och för laget. Jag är tacksam över att Karlskoga valde att satsa på mig som förstekeeper.

Hur gick tankarna när Leksand hörde av sig?
– Det var bara positivt. Visst, jag hade tryggheten med att vara förstavalet i Karlskoga, men chansen var för bra för att säga nej till. Jag är lycklig över att jag fick den här möjligheten, säger Gistedet som medger att det kommer bli tuffare i SHL.
– Så är det, kvalitén är bättre och allt går lite fortare. Men jag tror det gynnar min utveckling. Jag är redo att ta ett kliv till.

Vad är målsättningen med säsongen?
– Att få stå så mycket som möjligt och att hjälpa laget att vinna matcher. Sedan om speltiden skulle bli mindre får jag vara med och stötta killarna vid sidan av.

Mikael Falk/DT