Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reflex viktigt när höstmörkret faller

Det är mörkt ute och de flesta människor vistas ute i trafiken utan reflex, det är något som man har anammat hos Motormännens lokalklubb i Dalarna och därför delar man ut reflexer och västar gratis under några dagar.

Under tisdagskvällen var Lennart Kjellin och Mats Edlund i Falun och delade ut reflexer till gående och västar till dem med cykel.
– Vi gör det här för vi tycker att det är en billig livförsäkring, som vi vill ge folket, säger Lennart Kjellin från Motormännen. Har man reflexer så syns man på ca 125 meters avstånd och är man utan syns man på ca 20 meter. Från en bil.

– Vi delar ut 300 reflexer och 30 talet västar under kvällen och prio ett är till damer med barn och barnvagn som inte har reflex, säger Lennart.
Om vädret blir bra så är vi förmodligen i Borlänge under torsdagskvällen och eventuellt någon dag senare i Ludvika och gör samma sak.

Curt Kvicker
curt.kvicker@daladem.se