Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Region Dalarna stöttar Peace & Love med 100 000 kronor

Nu är det beslutat att Region Dalarna stöttar Peace & Love Foundation med 100 000 kronor. Pengarna ska gå till ett projekt kallat "Förstudie Konvent".

Projektet går enligt Region Dalarnas pressmeddelande ut på att "klarlägga förutsättningarna för en utveckling av Peace & Love-konceptet med ett kunskaps- och upplevelsekonvent".
Hela förstudien har beräknats kosta 200 000 kronor, men nu får föreningen alltså hälften av summan i bidrag. Enligt ett pressmeddelande på Region Dalarnas hemsida står det att "Region Dalarnas stöd är villkorat med att Falu kommun samt Borlänge kommun satsar 50 000 kronor vardera."
Beslutet fattades i går, men i ansökningen i projektet har man skrivit att förstudien ska pågå från och med slutet av september fram till slutet av november i år.

Men att festivalen skulle återuppstå kom inte ut förrän nu i veckan.

Det betyder att ni kände till festivalens återuppståndelse sedan innan?
– Vi träffade dem i början av hösten och då berättade de att de ville planera en nytt i gång startande av Peace & Love fast med annan betoning, förklarar Göran Carlsson som är chef för Region Dalarna.
Han är noga med att poängtera att han inte vet hur det går med förstudien eller vad den har kommit fram till.
– Men vi vill stötta dem att ta de stegen de över för att kunna genomföra det här.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se