Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnigt men roligt på AmazonrockDet var årets varmaste dag och solen gassade. Men plötsligt kom regnet. Lagom till lördagens kvällsprogram skulle börja.
– Vad ska man säga? Det går inte att bli förbannad – det bara är så. Jag är glad ändå, säger Lars Wanfors, Sven i Svenne Rubins.
En liten aning hade arrangörerna ändå haft så de hade hunnit få upp ett provisoriskt tak över scenen vid vattnet i Vansbro. Det var tur, eftersom det sedan regnade rejält. 

Vid 21.30-tiden hade ungefär 120 personer trotsat vätan och tagit sig ut för att lyssna på Billy Opel, Stoned, The Johnny Hootch Gang och förstås Svenne Rubins. Det kändes dock som fler eftersom alla stod hopträngda i öltältet.

Tidigare under lördagen var det bilutställning. 
– Det var 32 amazoner och epa-traktorer här, säger Sven. 

En av amazonerna var den med stort A: den som Svenne Rubins sjunger om i den 20-årsjubilerande låten "En gammal amazon". Vit och blänkande stod den där, rustad till originalskick av Svens granne Anders Heed och ungefär tio personer till. 
– Vi fick den att funka nästan direkt, men för att få den i det här skicket har jag lagt ner 600 timmar och farsan och resten av teamet 400 timmar. Vi blev klara klockan åtta på kvällen före, berättar Anders Heed. 

Han är en van bilbyggare, men det här uppdraget handlade i princip om att hämta tillbaka bilen från de dödas rike.
– Det var ett skogsvrak. Golvet var så ingrott i backen att det satt fast när vi åkte därifrån!

Han och de andra gjorde sitt bästa för att rädda det som räddas kan och reparerat med originaldelar, inte nytillverkade. Slitet lönade sig. I lördags röstades amazonen fram till publikfavorit.
– Då bröt jag nästan ihop. Det har varit en sådan press och jag har fått ta kompledigt i fyra veckor för att bli klar, säger Anders Heed.

Uppdatering: 

"Tro det eller ej, men det kom över 500 tills vi började spela kl 11!", skriver Sven i ett mejl på måndagen efter till DD Nöje.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se