Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Representanter från Kulturlivet och Borlänge Kommun föreslås ingå i nytt nätverk


Svenska Skidspelen redovisar en vinst på 400,000 kronor. Till kommande år satsar de på att utöka samarbetet med både kommunerna, kultur- och näringsliv.
- Vi ska vara mer än en skidtävling, vi vill skapa en helhetsupplevelse och det kräver människor som kan sin sak på respektive område, säger Anki Kjellberg, generalsekreterare i Svenska Skidspelen AB

Svenska Skidspelen presenterar positiva siffror både vad gäller ekonomi, publik och medial exponering. Nu vill Anki Kjellberg ta Skidspelen i Falun ett steg längre, genom intern utbildning och genom att skapa ett nätverk av människor med olika kunskapsområden.
- Jag vill öka kontakten med intressanta aktörer och skapa ett kluster av duktiga personer, säger hon.
Anki Kjellberg menar att representanter från både Falun och Borlänges kommuner, men även från andra stora publikevenemang såsom Peace & Love och Rockstad Falun ska finnas med i gruppen.
- Jag tycker att det är onödigt att behöva uppfinna hjulet på nytt när kompetensen redan finns, säger hon.

Kjellberg anser att Falu Kommun ska ha ett tydligt ansvar för de aktiviteter som sker i stadskärnan, och ger invigningen som ett konkret exempel.
- Att utveckla dessa samarbeten är ett steg i att locka hela familjen till en heldag i Falun, säger Anki Kjellberg.
Vid den senaste världscupavslutningen var det 27000 personer i publiken, jämfört med 21000 året innan. Det stora tält som fanns på Lugnet blev snabbt fullt, så det kommer med största sannolikhet att växa ytterligare till nästa år.
- Tältet är en av våra största utgifter, men samtidigt en viktig mötesplats och lokal för afterski, säger Anki Kjellberg.

Den presenterade vinsten har även inneburit en extra utdelning till Svenska Skidspelens elva skidklubbar, som i år har fått 360000 kronor till sitt barn- och ungdomsarbete.
- Om vi ska lyckas vara världens bästa arrangör av världscuptävlingar och framtida VM så är dessa samarbeten oerhört viktiga, poängterar Viktor Östgård, ordförande i Svenska Skidspelen AB.

MATTIAS GÖTHBERG
mattias.gothberg@daladem.se
023-47510