Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resecentrums framtid oklar

Enligt Gävledala har Falun kommun förlorat i förvaltningsdomstolen, vilket innebär att Skanska får rätt i sin överklagan. Nu måste upphandlingen göras om - och huruvida resecentrum kommer att stå klart till skid-vm 2015 är nu ett stort frågetecken.

– Det som har hänt är att förvaltningsdomstolen har gått på Skanskas linje, berättar projektsamordnare Per Grundström för Dala-Demokraten och fortsätter:

– Kommunen kan överklaga det här till kammarrätten, men det innebär att det kommer ta lång tid innan några beslut fattas. Så tanken är att finna sig i förvaltningsdomstolens beslut och göra om upphandlingen.

Han menar att beslutet komma att påverka projektets fortsättning, men att planen är nu att försöka dela upp upphandlingen på något vis. Klockan 16 i dag ska ett styrgruppsmöte äga rum för att diskutera resecentrums framtid. Men vad som kommer diskuteras vill inte Per Grundström diskutera i nuläget.

– Vi har som uppdrag att få ett fungerande resecentrum till skid-vm 2015, säger han.

Vad lösningen är, återstår för tillfället att se.

Mer information kommer.

Sofie Lind