Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reservfyllt Brage möter IFK Göteborg

I dag väntar årets hittills svåraste uppgift för Brage när laget ställs mot IFK Göteborg på Valhalla IP, konstgräsplanen som ligger mellan Ullevi och Scandinavium.

Men Brage ställer upp med ett lag som är långt ifrån ordinarie. Inte mindre än sju spelare i A-truppen står på skadelistan.
– Nu får flera ungdomar chansen och de borde vara otroligt taggade när de får möta ett storlag som IFK Göteborg, säger vikarierande tränaren Jan-Åke Rosén.
Fem spelare, Niklas Sandberg, Njogu Demba-Nyrén, Johan Persson, Daniel Åkervall och Daniel Björkman, är långtidsskadade och fanns därför inte med i träningsmatchen mot Djurgården i tisdags.
Senaste skadan råkade Niklas Sandberg ut för. En fotskada gör att han beräknas vara borta i sex till åtta veckor.
Efter matchen mot Djurgården stod det också klart att inte heller Dulee Johnson (problem med en lårmuskel) och Prince Etuwe kan spela mot Göteborg.
Vill det sig illa får Brage också klara sig utan det senaste nyförvärvet, Jan Tauer. Eftersom det är en tävlingsmatch måste övergången vara helt klar.
– Vi hoppas få klartecken för Tauer i dag (läs fredag) eller i morgon. Han följer med till Göteborg, men just nu är han inte spelklar, förklarar Jan-Åke Rosén efter fredagens träning på Domnarvsvallen.
Postgången mellan Grekland, där Tauer spelade senast, och Sverige är inte den snabbaste.
Om inte Jan Tauer blir spelklar är det minst sagt ont om mittbackar i Brage. Av fyra mittbackar i A-truppen är i så fall Peter Magnusson den ende som är klar för spel.

En trolig startuppställning för Brage i dagens match är den här: Patrik Carlgren – Adam Gradén, Peter Magnusson, Jan Tauer, Oscar Andersson – Mats Cato Moldskred, Patrik St Cyr, Andi Toompuu, Andreas Ljunggren-Eriksson – Dragan Kapcevic, Anton Lundin.
17-årige Anton Lundin får alltså chansen från start när inte Demba-Nyrén och Daniel Åkervall är inte tillgängliga.
– Ja, så blir det, säger Jan-Åke Rosén.
Rosén har tränat och coachat laget de två senaste veckorna, men till dagens match i Göteborg ansluter huvudtränaren Conny Carlsson.
Två långtidsskadade som också närmar sig spel är Johan Persson och Daniel Åkervall.
– Johan börjar träna nästa vecka. Daniel vattentränar, men snart är han med och tränar med laget.
Men först skall alltså tre cupmatcher klaras av. Den på papperet svåraste är dagens match mot IFK Göteborg.
– En intressant utmaning, tycker Jan-Åke Rosén.
Nästa lördag står nästa allsvenska lag, Kalmar FF, på tur. Även det på bortaplan.
Sista matchen i den grupp Brage spelar är mötet med Nyköpings BIS på Domnarvsvallen den 16 mars.

Sven-Erik Karlsson