Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Retfull förlust för Falun

Annandag jul, Sundsvall och parkettgolv är inte IBF Faluns melodi.
För andra året i rad blir det förlust för Falun. I fjol stod det 9–8 på anslagstavlan till Granlo efter full tid och i går lyste siffrorna 6–5 retfullt mot Falun efter förlängning.
– I dag fick vi i varje fall en poäng. Men det hela känns onödigt, sade Rickard Hedlund, tränare i IBF Falun.

Annons

Falun uppträdde oprofessionellt under de två första perioderna. Vissa av spelarna satt mer eller mindre kvar vid julbordet.
– Näst intill pinsamt från vår sida, sade Rickard.

Först i tredje perioden spelade Falun ut för fullt. Vände underläge 2–5 till 5–5 på åtta minuter och vann skotten med 15–5. Det var spel mot ett mål och Falun hade så när avgjort under full tid.
– Vi hade bra lägen och något skott i ramen. Det är så här vi skall spela, konstaterade Rickard.
Faluspelarna fick höra några sanningens ord inför sista perioden.
– Då var vi inte nådiga och vi hade även en rejäl genomgång efter matchen. Vi måste ha en annan inställning och inse allvaret, sade Rickard och fortsatte.
– I Superligan gäller 60 minuters hårt jobb och inget annat.

Granlo tog däremot vara på sina möjligheter. Tre mål i powerplay och framförallt fick man energi av sina mål.
– Så kändes det. De spelade jämnt mot mästarna och ledde långt in i matchen. Det ger extra krafter. Men hade vi spelat normalt så hade vi vunnit matchen lätt, sade Rickard.
Granlo hade dessutom 1366 åskådare i ryggen. En fanatisk hemmapublik levde upp i de två första perioderna. Däremot var det ganska tyst i tredje perioden när Falun dominerade.

Först 3.03 i förlängningen fick de åter lufta lungorna när förre faluspelaren Jonas Berglund slog in vinstbollen.
I alltför många matcher har IBF Falun blandat rena bottennappen med innebandy som stundtals varit outstanding i Superligan. Det sistnämnda är både sevärt och positivt men det måste presteras i 60 minuter. Inget annat gäller.
Vinst med 9–2 i premiären hemma borde inte bli förlust med 5–6 någon månad senare, med tanke på att man för några dagar sedan spelade 6–6 mot AIK.
IBF Falun är för bra för att tappa poäng på inställningen.

PeO Karlström