Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revanschsuget Malmö väntar Leksand i kväll

Leksand har fina vibbar sedan de besökte Malmö Arena förra gången, då vann Leksand med 6–0.

Räkna med att det blir betydligt tuffare den här gången, Malmö har förlorat tre raka och måste hitta tillbaka i vinnarspåret igen.

– Det är en viktig match för Malmö, så det blir säkert tufft, säger Leksands tränare Andreas Appelgren.

ishockey/leksand
– Men 6–0 senast vi var i Malmö speglar inte matchbilden. Malmö öppnade bra, men vi lyckades hålla emot i början och växte sedan in i matchen och vi fick några lättvindiga mål. Hade Malmö fått utdelning i första perioden hade matchen sett annorlunda ut.
– Det ska bli en rolig match att spela och det ryktas om att det är uppemot 8000 biljetter sålda. Vi får se, men det är alltid en bra stämning i Malmö Arena, säger Appelgren.

Leksand åkte till Malmö under gårdagen med exakt samma trupp som slog Karlskoga senast med 5–4.
Det innebär att Pelle Prestberg inte finns med den här gången heller.
– Pelle har tränat bra i veckan och ska också träna hårt under helgen och nästa vecka. Han ligger efter fysiskt och måste komma ikapp och att han var med redan i Örebro var lite bonus då Bergenström var sjuk.

Leksand tänker inte göra några förändringar i femmorna mot hur det såg ut senast.
– Med tanke på att vi spelat bra på sistone och hur vi vände och vann mot Karlskoga, så finns det ingen anledning att ändra något, säger Appelgren.
Leksands taktik är som senast de besökte Malmö, de räknar med att Malmö kommer ut hårt och att det gäller att stå emot och så småningom växa in i matchen.
Malmö har några spelare borta inför kvällens möte, Mattias Persson och Rasmus Andersson är osäkra till start på grund av sjukdom. Förkylning och feber, dagen innan match.
Samtidigt som Sebastian Meijer inte kommer vara med, han har en höft-skada som kan bli långvarig.
Ulf Taavola framhåller att de tränat mycket avslut den sista tiden. Anledningen är att man varit enormt ineffektiva på slutet.
– När man bara gör ett mål, så blir det svårt att vinna matcher.
Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se