Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rickard Hedlund efter 6-5-segern: "Jag är imponerad över grabbarna insats. Vilken inställning."


Innebandy Sverige - det är dags att ta IBF Falun på allvar!
I lagets första semifinal besegrade Falun serievinnarna och SM-favoriterna Warberg med 6-5 i Sparbankshallen i Warberg.
- Jag är imponerad över grabbarna insats. Vilken inställning, sade en glad och stolt assisterande tränare i Falun Rickard Hedlund direkt efter matchen.

Och Falun skall inte be om ursäkt för segern. De vann välförtjänt och visade upp ett spel där alla i laget producerade från första till sista sekund.
- Skall jag vara lite kritisk så var inte första perioden bra. Vi fick ryta till lite i periodpausen, sade Rickard.
Och det hjälpte. Återigen gjorde man en formidabel andra period. Vann skotten med 10-4 och vände underläge 1-3 till 3-3.
Man fortsatte på den inslagna vägen i tredje perioden. Tog för första gången ledningen med 4-3 efter 2.24. Varberg kvitterade innan Jonas Adriansson såg till att Falun åter tog ledningen.
Men Warberg gav inte upp. Kvittering till 5-5 efter 11.26. Och matchen stod och vägde.
Då trädde ”katten från Alfta” in i handlingarna. Det är tystlåtne Patrik Malmströms smeknamn i laget. Han lät istället klubban tala sitt tydliga språk. Från snäv vinkel dundrade han in bollen efter 15.15. Trots intensiv press mot slutet lyckades inte Warberg kvittera.
Och Falun hade åter pekat långa näsa åt alla innebandy experter. Alla hade trott att Warberg skulle vinna enkelt.
Falun ville annat trots en tuff start. Man visade upp aggressivitet och framförallt en laganda som imponerade.
- Det är en grym grupp att jobba med. Har någon en dålig dag så träder någon annan fram. Vi har fördelen att ha en jämn trupp där dagsformen avgör vilka som skall spela, sade Rickard.
Egentligen är det fel att nämna någon spelare eller lagdel framför den andre efter en sådan heroisk insats.
- Jag kan hålla med men jag måste ända nämna Rasmus Enström. Han är ett geni på plan. En kille med vinnarskalle. Han lyft innebandyn till en ny nivå, sade Rickard.
Alla pratar om Rasmus Enström och han är som en evighetsmaskin. Han levererar i varje byte och oftast är det annorlunda och publikfriande.
Ett fång rosor skickas även till Mattias Carlgren, Ciya Hajo och Johan Rehn.
Nu väntar hemmamatch på fredag och frågan är om det är den egna inställningen eller Warberg som är värsta motståndarna.
Tuppkammen växer på faluspelarna - bara den inte växer för mycket.
- Det gäller att ha en ödmjuk inställning till uppgiften även i fortsättningen. Här har vi i ledningen en viktig roll, avslutade Rickard Hedlund.

PEO KARLSTRÖM