Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridklubb önskar bidrag till ponnyköp

Smedjebackens Ryttarsällskap ansöker nu om 30 000 kronor från kommunen för att finansiera ett köp av ponnyn Pollen.
– Personligen tycker jag att det är bra, säger kommunalrådet Leif Nilsson.

I skrivelsen från ryttarsällskapet berättas det bland annat om en ökning av antalet barn och ungdomar på ridskolan samt att fler funktionshindrade vill nyttja möjligheten att rida.
Tidigare i höst tvingades klubben avliva hästen Romeo, som använts mycket till funktionshindrade och barn- och ungdomslektioner.

Man har sedan en tid lånat in ponnyn Pollen som visat sig fungera utmärkt på lektionerna. Klubben har också fått erbjudandet att köpa Pollen för 55 000 kronor inklusive utrustning.
Ägaren vill ha en handpenning på 30 000 kronor och resterande summa har godtagits som avbetalning under 2014.
Avbetalningen anser sig klubben själv klara av ekonomiskt, men det är för handpenningen på 30 000 kronor som man nu ansöker om pengar från kommunen.

Då det gäller ett ekonomiskt beslut måste det klubbas igenom i kommunfullmäktige. Men kommunalrådet Leif Nilsson ställer sig redan nu positiv till att tillhandahålla handpenningen.
– Vi har tidigare varit generösa mot klubben. Det är viktigt, för många tjejer sysslar med ridning och vi vill hjälpa damidrotten. Så personligen tycker jag att det är bra. Det är också många små barn som får nytta av de här hästarna.

Beatrice Åström/DT
beatrice.astrom@dt.se