Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren Christina Erlandsson om Rönningsholms Moa

Annons

Fredagskvällens trav på Rommetravet bjöd på en hel del god sport och det allra roligaste att se var hemmahästen Rönningsholms Moa med Christina Erlandsson som tränare. Det fyraåriga stoet håller mycket hög klass och hon kommer att bli intressant att följa under året.
- Hon är underbar. Hon gör precis allt rätt och det är klart att man blir glad när man får köra en så bra häst, resonerade Christina efter segern.

Det gick inte att ta miste på att hon var mycket nöjd när man skar mållinjen som klar vinnare av Sleipner Cup där det var 35 000 kronor till vinnaren. Det fuxiga stoet släppte nu aldrig likaledes duktigs Lix Mollyn in på livet över upploppet.
- Det är inget planerat inför framtiden och jag kan inte säga var hon kommer att starta nästa gång, berättade Christina.
V5-spelarna fick sig en ”snyting” redan i den första V5-avdelningen. Daniel Olsson körde resolut till ledningen med My Samba. Hon kördes nu till ledningen efter 350 meter och sedan fick Daniel dämpa tempot lite i täten.
Segermaskinen Västerbo Traveller satt långt bak och han gick ett bra slutvarv i spåren. In på upploppet var han inte så långt efter ledaren men han förmådde aldrig att gå i riktig närkamp.My Samba gick undan på ett rejält sätt och visade verkligen prov på ett bra kunnande.

Säker seger

Daniel Olsson tog inte bara den första avdelningen. Med James Bond ledde han sedan också den sista V5-avdelningen. Även den gången handlade det om spets från start till mål. Loppet blev precis som Daniel tänkt sig och sedan man klarat av att hålla spets så var det ingen snack om saken.
John Byström styrde egentränade Björne till seger i dagens andra lopp. Hemmahästen tog över redan 900 kvar och vann sedan bekvämt även om aktionen den sista biten kanske inte var den allra bästa.
En som var nöjd med dagen var Ör ebrotränaren Fredrik Söderberg. Två hästar till start gav två segrar. Först vann Erika Söderberg med Carnegie Hall i lärlingsloppet och sedan satte Fredrik själv dit Nautilus Hall i V5-4.
Mikael J Andersson ledde hela vägen i ett odramatiskt lopp med Miss Campagnia som sedan inte behövde visa allt för att vinna mycket bekvämt.

ROGER NYGREN

Annons