Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksväg 70 åtgärdas vid Naglarby

Många sura trafikanter har en längre tid ”skumpat” längs riks 70 mellan Säter och Borlänge. Vägsträckan i höjd med Naglarby under viadukten har varit den sämsta. Men nu ska den åtgärdas.

Annons

En vägsträcka på 400 meter ska grävas ur. Arbetsledare Anders Lidwall på Sveviaberättar att man ska gräva ur 1,5 meter. Detta för att man ska kunna se vad för förstärkningsarbete som måste göras. Vägen kommer att vara avstängd i en månad, fram till Lucia ungefär.

När DD besöker är två stora grävmaskiner utrustade med stora vassa verktyg i full färd med att skära upp vägbanan. Den tjocka vägbanan av asfalt följer enkelt med. En av arbetarna, Klas Johansson, håller koll efter de tidigare nedsatta rörkopplingarna till vajerräcket. När en maskin sprättat upp vägbanan nära mitten, stoppar han maskinisten och går fram och tar upp rörbiten. När arbetet pågår som mest kommer det att vara fyra grävmaskiner och runt sex till åtta lastbilar som jobbar.

Johnny Fredborg
johnny.fredborg@daladem.se