Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksväg 70 förbättras

Nu har arbetet börjat för att förbättra riksväg 70 mellan Romme och Gyllehemsvägen. Sträckan är drygt fem kilometer lång och blir fyrfilig och mer trafiksäker.

Vägarbeten kan dra ut på tiden. Det gäller bara att börja i tid. I alla fall har arbetet att förlänga riksväg 70 mellan Romme och Gyllehemsvägen nu påbörjats. Innan själva vägarbetet börjar kan ta något år innan alla papper är klara.

Förutom en helt ny väg planeras en ny trafikplats vid Smedjebacksvägen och en ny cirkulationsplats vid Korsgårdsvägen in mot Coop. Även en ny väg mot Torsång planeras samt en ny bro över Tunaån.
På måndagen höll Trafikverket ett informations- och samrådsmöte med bland annat berörda mark-ägare och andra berörda.
Först ska en vägplan upprättas som även kan överklagas. Vidare ska det här vägarbetet in i budgetarbetet. Hur lång tid det tar går inte att säga precis.

Behovet att förbättra den här vägdelen är stor. Väg 70 är en viktig förbindelse mellan Dalarna och Stockholms- och Mälarregionerna. Vägen är starkt trafikerad och framkomligheten och trafiksäkerheten är dålig.
Det första arbetet som görs är en markundersökning som görs av företaget Tyréns. På plats fanns Ingemar Engström och borrade tio meter ner i marken. Han berättar att ett lager av silt finns där.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se