Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksväg 70 stängdes av efter MC-olycka – en person förd med ambulans till sjukhus

Strax innan klockan 15.00 inträffade en trafikolycka på riksväg 70 i Leksand. Vägen var avstängd under räddningsarbetet och mc-föraren fick föras med ambulans till Mora lasarett.

Se en repris av vår livesändning från platsen:

Vid klockan 14.48 på onsdagen kom ett larm om en trafikolycka på riksväg 70 i Leksand.

En motorcykel och en personbil var inblandad i olyckan, som skedde i höjd med brandstationen.

– MC-föraren har kört in i en framförvarande personbil som skulle svänga vänster vid brandstationen, berättar räddningsledaren Dennis Nordin.

Motorcyklisten klagade enligt honom på smärta i en fot samt i ryggen och fick föras med ambulans till Mora lasarett. De som färdades i personbilen klarade sig utan skador. Bilen fick dock rejält plåtskador.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet och den efterföljande saneringen. Efter drygt en halvtimme kunde man dock öppna upp vägen igen.

Ett vittne berättar att parkeringsvakterna vid intilliggande PMUs second-handbutik gjorde en stor insats genom att dirigera trafiken innan räddningstjänsten kommit till platsen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android