Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risby ohotad efter Sandbergs miss

I O-ringens D20-klass höll OK Kåres Lisa Risby igenom hela veckan toppnivå och kunde till slut vinna med hela 18 minuter före Linda Lindqvist, Leksand.

Efter att Säterbygdens Frida Sandberg diskvalificerades på den andra sträckan, tog Lisa Risby över och i slutetappen kunde hon defilera i mål som överlägsen totalvinnare i D20-klassen.

– Jag har varit stabil hela veckan och inte gjort några missar alls egentligen.

Hur var det att gå ut på slutsträckan som klar vinnare?

– Det är klart, jag trodde väl inte att jag skulle kunna tappa tolv minuter, så jag hade fokus på att bara var noggrann och göra allt rätt. Det funkade fint, säger Risby.

Fjolårssegrarinnan i D18-klassen, Frida Sandberg, vann den första etappen, men i den andra kom smällen som förstörde hennes vecka.

– Det blev en miss mellan den fjärde och femte kontrollen, tyvärr. Såklart det känns snopet, men jag får ta med mig den första etappen som var riktigt bra.

Det blev ändå två etappsegrar för Sandberg, som dock inte räknades in i sammandraget. Trots besvikelsen är hon är imponerad segraren Lisa Risby.

– Hon har hållit hög nivå och varit stabil på alla fem etapper, det är så man vinner O-ringen, säger Sandberg.

Johan Adeström
johan.adestrom@dt.se