Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv beslutet om räddningstjänsten

Besök personalgruppen och tänk om. Detta kräver vi kristdemokrater i Falun innan beslutet träder i kraft. Kristdemokraterna i Falun uppmanar direktionen för räddningstjänsten att riva beslutet vad gäller besparing på 7 500 000 kronor och ta en förnyad diskussion med personalen om samlokalisering med andra aktörer. Det skulle kunna gynna både verksamheten samt göra ännu större besparingar åt skattebetalarna än den ursprungliga och ogenomtänkta förslaget som direktionen vill genomföra.

Att personalen känner sig övergiven har vi stor förståelse för. Den förslagna samlokalisering skapar oro och ge oanade konsekvensers för en viktig verksamhet som svarar för trygghet och säkerhet för medborgarna i kommunerna.

Det är viktigt att deras inne arbetsmiljö fungerar eftersom deras utsatthet och exponering i sitt uppdrag att rädda liv gör att de är särskilt utsatta. i ifrågasätter hela hanteringen av ärendet där personalen inte fick vara med och säga sitt i ärendet. Kristdemokraterna kräver därmed en konsekvensanalys och synpunkter från personalen innan beslutet träder i kraft.
Detta är omdömeslöst att inte tillvara ta den profession, de kunskaper, den vilja och engagemang som personalen i står för och är villiga att lösa på ett vettigare sätt än den direktionen står för. Vi kräver därför omprövning av beslutet för allas bästa.

Katarina Gustavsson
ersättare i direktionen för räddningstjänsten
Rita Magnusson
vice ordförande för KD i Falun

Lars Nilsson
Håkan Westberg
Ilona Nyland
Sonja Nyland
Sonja Chirwani

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel