Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivella tar strid

Rivellas nya ägare, berättar i ett brev till sina hyresgäster i Krylbo och Karlbo, att de avsagt sig allt samarbete med Hyresgästföreningen.

I brevet berättar Christian Kirkman Möller, vd för ägaren Waterhousegruppen och ensam styrelseledamoten i Rivella, om ett fullt krig.

Rivella begär hos hyresnämnden att tvångsförvaltningen omedelbart ska upphöra. På punkt efter punkt redogörs för hur Hyresgästföreningen lurat Rivella att ta tillbaka den tidigare begäran att hävda tvångsförvaltningen.

Rivella påstår att Hyresgästföreningen motarbetar de nya ägarna och hindra renoveringar av husen. Kirkman Möller uppmanar hyresgästerna att höra av sig till hyresgästföreningen.

Rivellas nya ägare skriver att man förlorar pengar varje dag som tvångsförvaltningen pågår. Man säger sig ha köpt in 4 000 termostater som ska monteras i lägenheterna för att värmen ska fungera i vinter. Ett arbete man inte kan göra så länge tvångsförvaltningen pågår.

Hyresgästföreningen säger nej till att häva tvångsförvaltningen eftersom man är osäker på vilka planer de nya ägarna har och oro för att man bara vill sälja fastigheterna vidare.

Det finns frågetecken. Rivella har ingen registrerad revisor och har sedan 13 augusti ingen F-skattesedel. Det finns ingen årsredovisning och bokslut för 2012.

Christian Kirkman Möller skriver i sitt brev till hyresgästerna att föreningen arbetar direkt emot hyresgästernas intressen. Han skriver om oärligt dubbelspel.

Av brevet till Hyresnämnden framgår att Waterhouse äger 1 859 hyreslägenheter i Finland, ett shoppingcenter söder om Stockholm och har ett eget kapital på 145 miljoner kronor.

Om tvångsförvaltningen blir kvar, menar Waterhouse, att Rivella kan stå utan seriös ägare.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se