Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Hood intar scenen i Borlänge

På söndag kommer Robin Hood till Gammelgården i Borlänge. Det är teatersällskapet Gazbazz gör en uppsättning av historien, men det är inte bara skådespelargruppen som på tio personer som är med och spelar.

– Till varje föreställning har vi bjudit in en lokal gäst som får spela Kung Richard. På premiären på söndag blir det till exempel Martin Redhe Nord som gästar, sen har vi en politiker och några som är aktiva inom idrott, säger Tomas Jansson som spelar Lille John i föreställningen.

Teatersällskapet Gazbazz har repeterat inomhus sedan februari och Tomas Jansson berättar att de som är med och gästspelar oftast bara brukar tycka att det är väldigt kul.

– Många blir ju glada att få förfrågan och sen lite fundersamma så klart, men när de väl gjort det brukar de bara känna wow. Sen är det en bra effekt för publiken, säger han.

Sällskapet har spelat på olika scener runt om i Borlänge och har varit flitiga på att utnyttja andra spelplatser. Men nu kommer de tillbaka till Gammelgårdens utescen där Robin Hood var en av de första teaterpjäserna att visas 98. Tomas Jansson berättar att det redan då var en väldigt populär föreställning som Mats Sandelius och ensemblen bearbetat.

– Det är en klassisk pjäs, men väldigt fartfylld och med mycket överraskningar. Vi spelar ett gycklarsällskap som berättar historien om Robin Hood och alla som är med, säger han.

Det har hittills sålts ett hundratal förköpsbiljetter även om Tomas Jansson tror att många kommer att köpas på plats. Under augusti kommer pjäsen spelas tio gånger till men Tomas Jansson hoppas på en fin premiärkväll.

– Vi har ju haft repetitionspaus ett tag nu så vi är laddade som sjutton och jag tror att det kommer bli jättebra, säger han.