Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockabillyjul i Orsa

/

Annons

"Än'te kul mä jul"?. Jo, i Orsa är det ganska roligt när Billy Opel och gäster sätter rockabillystämpel på julen.

Christmas Rockshow

Betyg DDD

Vad? Billy Opel Guest Stars
Var? Orsa Grönklitt
När? Lördag 29/11
Publik? Cirka 190, fullt

I entrén står några av arrangemangets musiker och hälsar gästerna välkomna med julsånger och glögg. Det känns genuint välkomnande och inger en känsla av en annalkande jul. Bidragande till detta är alldeles säkert också att det i Orsa faktiskt finns snö på marken när stora delar av Dalarna tyngs av regn och vattenpölar.
För underhållningen svarar Billy Opel Guest Stars. Redan efter ett par låtar får de förstärkning av en gäst i form av "Tur-Åke" Lindkvist från Öje. Han spelar några låtar, drar vitsar och bjuder upp en tjej på scenen. Hon används som väderkarta för att ge prognosen för morgondagens väder. Skämten "under bältet" är ofrånkomliga. "Tur-Åke" hinner med flera andra fräckisar, helt i publikens smak, innan han går av scenen.

Falnande julstämning

Under resten av kvällen får bandet klara sig på egen hand. Julstämningen falnar dock mer och mer när "Run run Rudolph" och julsånger i countrytappning övergår till låtar från artister som Johnny Cash. Trots att bandet inleder och avslutar med låten "Än'te kul mä jul" kan vi konstatera att detta är ett julbord som klingar mer av rockabilly än av bjällerklang.
Bland julmaten finns det mycket att välja på, framför allt på köttsidan. Genidraget att erbjuda brunsås till köttbullarna och prinskorven är en kulinarisk upplevelse. Fårfiol, lammfiol, lax, sill - ja, allting finns där. Fler skyltar som kan berätta vad det är för något på de olika faten efterlyses dock.

Lite rörigt

Ett litet minus blir det dock för organisationen. Den varma och kalla maten är inte tillräckligt avskilda vilket leder till viss förvirrning bland gästerna när de ska ta för sig av den varma maten. En del ställer sig i den långa kön till kallrätterna medan andra bildar en egen kö till varmrätterna. Men i matväg finns det inget att klaga på.
Konceptet på Orsa Grönklitt passar det glada gänget som är där lika mycket för sällskapet och maten som för showen.
ELENA LARSSON

Mer läsning

Annons