Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rocktoberfesten fick hela Ejendals att gunga

Annons


Rocktoberfest
DDD

Vad? Tysk ölfest i rockens tecken
Var? Ejendals Arena, Leksand
När? Lördagkväll

När portarna slogs upp runt nio på kvällen var det skralt med folk. Första coverbandet ut, Woolfy and the flashbacks, spelade en standardrepertoar av covers för ett tomt dansgolv. Först med lördagens andra coverband, och tillika husband, Månsson All Stars började temperaturen att höjas. Kvalitéskillnaden banden i mellan stavas, förutom rutin och kompetens, Lilian Bokestig. Sångerskan drar igång publiken och har den i sin hand. Hennes röst och energi kan få den mest svårstartade att vilja svänga sina lurviga. Efter Bon Jovis "Livin' on a prayer" jublar publiken och hon utbrister "Aha! Ni gillar hårdrock alltså!". Gun's n' Roses' "Sweet child o' mine" går också hem, och Woolfy and the flashbacks börjar sitt andra set med Van Halens "Jump", en rätt hård Rocktoberfest för den luftgitarrspelande oktoberfestarna.

När klockan närmade sig halv tolv hade coveröverdosen slagit till ordentligt, och då steg äntligen Anne-Lie Rydé upp på scenen. Med en närvaro och utstrålning som ändå var avslappnad. Strålande! Det är hjärtligt och proffsigt, hennes hits "Bossa nova", "Åh en sån karl" och "Sånt är livet" får golvet nedanför henne att dansa ordentligt. Hennes år som artist märks, för henne var det kanske bara en dag på jobbet, men hon ger verkligen allt. Även Anne-Lie Rydé bjuder på lite hårdare rock tillslut, KISS' gamla dänga "Heaven's on fire" rivs av innan det är dags för Mikael Rickfors.

Mikael Rickfors morrar lite i mikrofonen och svänger sedan loss på sin röda Fendergitarr. "Mitt bästa för dig" och "Vingar för pengarna" låter ännu bättre i 2000-tals tappning med Rickfors om möjligt strävare whiskystämma. Det är bara att kapitulera inför Rocktoberfesten. Ingen kunde ge oss en exakt publiksiffra, men i entrén gissade de på mellan 600 och 700 personer. Det får helt klart ses som godkänt denna höststormiga kväll i Leksand.

MÄRIT RÖNNOLS
023-47598

Mer läsning

Annons