Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röjsel fick fly ur brinnande bil

18-årige Daniel Röjsel från Falun, tillsammans med kartläsaren Nicklas Edvardsson hade slagit sig in i tätstriden i helgens andra deltävling av junior-SM i Rally.
Då fattade plötsligt bilen eld och paret fick kasta sig ur sin nystripade Opel Corsa – lyckligtvis utan skador.
– Det gick bra med oss, men det kunde ha slutat illa om vi inte skyndat oss ur, säger Röjsel.

Annons

Efter lite problem under fredagens SM-deltävling i Köping hade faluföraren Daniel Röjsel fått upp farten och körde om tätplaceringarna och låg för en stund totalfyra i serien. Men precis när han hittat flytet märkte han och kartläsaren Nicklas Edvardsson att bilen tappade i tryck. Efter ett kort stopp kom bilen i gång igen och gick bra innan den plötsligt fattade eld på en långraka.

– Det gick fort. Plötsligt tog det bara eld under huven och under bilen, så det var bara att först och främst kasta sig ut och sedan hitta brandsläckare för att släcka elden. Som tur var spred den sig inte, säger Röjsel.

Anledningen var bensin som läckt ned under bilen och tagit eld. Lyckligtvis fanns ett antal åskådare vid sidan som kom till undsättning och hjälpte till och elden kunde efter några minuter släckas.

Daniel Röjsel och Nicklas Edvardsson klarade hälsan, men med bilen gick det värre.

– Ja, den har fått lite stryk, men det är lyckligtvis en månad tills vi ska köra med den igen. Vi har börjat och sett över den nu. det är en del som behöver fixas, säger han och fortsätter:

– Det här är ju tyvärr sådant som händer i den här sporten. Alla råkar ut för det någon gång. Det är bara att ta nya tag.

Nya tag blir det först i Borås om tre veckor, där SM i rallysprint på asfalt avgörs. Sedan väntar upplösningen av junior–SM-serien där Röjsel/Edvardsson trots helgens dramatik satsar på högre placeringar.

– Ja, flera av de andra konkurrenterna hade också problem i helgen så det är ganska jämnt. Allt kan hända ännu, säger Röjsel som tycker att han i år nått en hög nivå.

– Det var ju trots allt bara den nionde tävlingen för min del och jag ligger redan på en nivå långt över där jag borde vara.

Nästa SM-deltävling körs i Hässleholm den 8:e augusti.