Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röjsel trea i premiären – "Jättebra"

En fin tredjeplats och viktiga JSM-poäng.
SMK Dalas, Daniel Röjsel, var nöjd med sin premiär i Sandviken.
– Att vara på pallen är jättebra, konstaterar han.

Annons

Han var tvåa i sin klass efter de tre inledande specialsträckorna.

Ändå var det de två avslutande som SMK Dalas Daniel Röjsel var mest nöjd med när han sammanfattar sin tredjeplats i JSM:s klass 2.

– Det började väl lite sådär i morse. Det var svårt att köra fort i modden, eftersom vi har annat däckmönster än alla andra. Men de två sista sträckorna har passat oss mycket bättre tycker jag, konstaterar Röjsel som i totalen blev 25:a.

Röjsel avslutade riktigt starkt och på den sista sträckan var han faktiskt 11 sekunder före klassegraren Pontus Åhman.

– Det är ett tecken på att det är de vägarna som passar oss under de här förutsättningarna.

Några större problem råkade Röjsel, och kartläsaren Nicklas Edvardsson, inte ut för under dagen, i sin Opel.

– Vi hade lite problem med kopplingen. Jag hade svårt att komma iväg på någon sträcka och tappade lite tid, men annars är det mest det att det har varit lite halt för oss. Men så är det ibland. Nästa tävling kanske vi är snabbast.

Premiären ser han som en fin start på JSM, men konstaterar att det gäller att ligga på en jämn hög nivå, för att ha en chans i slutändan.

– Jag har kört i vårt tempo hela dagen och det viktiga är ju inte att vinna utan att ta poäng för junior-SM. Man måste vara med där uppe hela tiden, det är det som det handlar om. Jag är nöjd med att komma i mål och att vara på pallen är jättebra.

– Det är bara att försöka hålla i det här nu, under resten av säsongen och se hur långt det räcker. Jag vet att jag brukar vara ganska jämn i min körning och hittar inte på så mycket dumheter.