Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ronny kickade åt alla håll

Ingen kom ­undan när Ronny ­Eriksson från scenen i Vansbro häcklade makthavarna i Stockholm och Bryssel.
Vassast var han dock mot rasisterna i Sverige­demokraterna, de får ­inte mycket stöd av Ronny Eriksson.

På tisdagskvällen gästade Ronny Eriksson Vansbroteatern med sin uppsättning ”Vad skådar mitt norra öga”. Som handlar lite om honom själv när han som grabb växte upp i Norrlands inland.
– Byn jag kommer ifrån är så liten att den egentligen enligt Statistiska central­byrån inte finns, eller att det i varje fall bor så lite folk där att det inte räcker till för ett statistiskt underlag.

Mycket av showen handlar om den stora skillnaden mellan landsbygden och storstäderna och även om den privatiseringen som sker inom äldreomsorgen och skolan.
– Jag förstår inte riktigt hur någon kan tro att risk­kapitalbolag skulle gå in i äldreomsorgen, om det ­inte var för att tjäna massor med pengar, vilket är precis det som sker, konstaterade Ronny Eriksson.
Berättelser om personer från hans hemby var lite som en röd tråd i showen, det var udda människor som hade något speciellt och andra som betytt mycket för honom, men även om det norrländska lynnet.
– Män från byn gråter ­inte, om det inte är en ­vacker solnedgång eller liknande, så gjorde någon illa sig gällde det att snabbt leta reda på en solnedgång.

Berättelserna varvades med sång och musik och han ackompanjerades av Benneth Fagerlund och Martin Tallström, på piano respektive gitarr. I publiken fanns det sammantaget 86 besökare som fick en kväll med många skratt och en portion eftertanke.

Sven Thomsen/DT