Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ronny lägger ner auktionsfirman och flyttar

På måndag startar publikmagneten Gagnefs Auktionsvecka.
Precis som tidigare år kommer tre auktionsfirmor att genomföra dagliga auktioner på tre platser i kommunen.
Under fredagen ordnas marknads/loppisdag mitt i Djurås, ett arrangemang som blir större än tidigare år.
För auktionisten Ronny Lindeberg, som håller auktioner i Östtjärna, blir det sista auktionsveckan. Han ska lägga ner sin verksamhet och flytta.

Gagnefs kommun har överlämnat arrangörskapet för auktionsveckans marknads/loppisdag till Mockfjärds intresseförening. Malin Andersson, kassör och kontorist i föreningen, ansvarar för bokningen av marknadsplatser:
- Loppmarknaden blir större i år. På grund av den stora efterfrågan har vi ordnat fler platser, men ändå måste vi säga nej till många som vill boka plats, berättar hon.

Sex auktioner

Loppisen äger rum på rastplatsområdet invid Lindberghallen mitt i Djurås. Cirka 120 försäljare kommer att finnas på plats:
- Eftersom loppmarknaden ingår i auktionsveckan får gärna det som säljs ha inriktning mot antikt och kuriosa, säger Malin Andersson.
Loppisen - som ordnas för tredje året - brukar vara mycket välbesökt, precis som de sex auktioner som äger rum under veckan. På måndag inleder företaget Antikgömman med auktion i före detta Folkets hus i Östtjärna. På tisdagen är det Dalarnas Antikbyrås tur i Bodarna, och på onsdag äger auktion rum i Gräv i Peters Auktioners regi. Innan veckan är slut har samtliga hunnit med en auktion till på samma platser.

Tar mycket tid

För Ronny Lindeberg på Antikgömman blir det sista auktionsveckan. Han planerar att lägga ner sin auktionsfirma och ska flytta från Arvslindan till Borlänge.
- Det är hämtningen av gods som tar enormt mycket tid. Eftersom jag har auktionerna som hobby och driver en ekonomibyrå på heltid måste jag trappa ner. Jag kommer enbart att ta åt mig gårdsauktioner i fortsättningen, berättar han.

Köpstark publik

Auktionsveckan är en höjdpunkt för en auktionist. Massor av folk med tjocka plånböcker kommer, liksom många uppköpare. Det betyder att priserna är förhållandevis höga.
- Efter som jag vet att en köpstark publik kommer lägger jag undan de bästa grejerna till auktionsveckan, och det innebär högre priser, kommenterar Ronny Lindeberg.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS