Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rör inte vår röntgen"

I ett brev till ledningen för Landstinget Dalarna ansluter sig skolledning och skolhälsovård vid Centralskolan, Malungs-Sälens Gymnasieskola och Lärcentrum till protesterna mot nedläggningen av röntgen vid vårdcentralen i Malungt.

I brevet framförs flera orsaker till varför det är viktigt att få behålla röntgen i Malung.
Bland annat pekar man på att det bland över 600 eleverna under skoltid råkar ut för skador som kräver läkarvård och röntgenmöjligheter.

Särskilt behov

I skrivelsen påpekas att eleverna vid gymnasiets skididrottsutbildningar har särskilt behov av läkarvård och röntgeninsatser.
När det gäller vuxenstuderande invandrare med ringa språkkunskaper anser skolledningen att det är särskilt viktigt att de kan få hjälp i Malung där personal kan hjälpa till med språket.

Ett dråpslag

- Vi ställer oss bakom innehållet i de argument för att behålla röntgen vid Malungs vårdcentral som framförts bland andra av ledningen för vår vårdcentral, att läkarrekryteringen äventyras och att nedläggning av röntgen kan bli ett dråpslag för hela vårdcentralens framtid och verksamhet, skriver gymnasiechef Gunilla Stenkula..
Skrivelsen stöds av rektorerna Birgitta Örjas, Rolf Höglund, Monica Wall och Karin Ek Lissbol och är undertecknad av gymnasiechef Gunilla Stenkula.
ROLF JOHANSSON